maandag 24 mei 2010

De smurfen uit de kast?

Hallo allemaal,

Vandaag is het tweede pinksterdag, een mooie dag om weer een kort bericht van de afgelopen maand te schrijven. Veel lees- en kijkplezier!
*****************************************************


Aan tafel!
Pelle werd steeds onrustiger in zijn wipstoeltje en al helemaal in de box als wij met z'n drie├źn aan tafel gingen eten en hij daar dus een beetje alleen zat of lag. Op de bovenste foto kun je zien dat we daar nu zo langzamerhand een einde aan willen maken. Hij mag nu af en toe met ons mee eten. Dat wordt dan niet meer dan een zuigpartij aan een broodkorstje of een paar hapjes fruit of wortel, maar toch is het stoer, niet?Bezoek van Erik, Willeke, Elena en Suzanne
Elena en Suzanne zijn op bezoek geweest. Natuurlijk met de papa en mama er gezellig bij. Dat was erg leuk want Elena en Rosa zijn van ongeveer dezelfde leeftijd en Suzanne en Pelle ook. Hoewel Suzanne en Pelle nog niet erg veel deelden, hebben ze wel gezellig naast elkaar gespeeld, zoals je op de foto kunt zien.

Hoesten
Het hoesten houdt maar niet op. Nog steeds moeten Marcel, Rosa en Pelle veel hoesten. Vooral Rosa vindt een leuke bijkomstigheid dat ze dan wat hoestdrank mag drinken. "Kan ik weer lekker hoesten... kuch.... kuch...kuch... , is dan ook haar uitspraak na een beetje hoestdrank. Tja, had het misschien beter "anti-hoestdrank" kunnen heten, dan is het voor iedereen duidelijk wat het drankje doet. Maar ja, moet je voor alle drankje 'anti-' zetten.


Op de foto zie je dat nu ook Anna haar pop er in moet geloven om hoestdrankt te krijgen. pelle helpt goed mee, hij houdt Anna vast, zodat Rosa in volle concentratie een lepeltje hoestdrank kan geven. Wat een samenwerking. Maar ja, dat is ook hard nodig, want de pop blijft niet zo maar zitten als ze hoestdrank krijgt.


Rosa leest ook graag Pelle of de poppen voor. Uit boeken, kranten, handleidingen of tijdschriften. Zo heeft ze al een keer een heel puzzelboekje voorgelezen aan Marcel. Heel boeiend.

Ook een mooie uitspraak die Rosa vaak zegt als ze iets tegen Pelle zegt of met hem doet: "Vindt ie leuk".
Pelle nadoen

Rosa doet de helft van de dag Pelle na. Dat is meestal wel leuk, vooral als Pelle een paar hapjes eet, want dan wil Rosa ook eten, wat ze op dat moment ook op haar bord heeft liggen. Ze doet het dan wel en beetje moeilijk, zodat het eten soms half uit haar mond valt (want dat gebeurt tenslotte ook bij Pelle), maar ze eet het wel! Maar soms gaat het ook vervelen en krijg je heel moeilijk iets gedaan bij haar. Dan worden papa en mama wel even boos...
Overigens kan Rosa ook heel boos zijn.

Hier op de foto heeft Pelle Rosa haar haar vast, maar daar vroeg ze dan ook zelf om.


De smurfen
Rosa heeft plotseling de smurfen ontdekt. Overigens zijn dit alleen nog de smurfen die we van Joost hebben gekregen (Want die vonden we een paar jaar geleden in de bus, zonder afzender. Maar mysterie opgelost na een paar dagen). De smurfen zet ze meteen zo neer zoals haar vader dat vroeger al deed. Dit bewijst maar weer dat het heel normaal is de smurfen achter elkaar als een soort mars neer te zetten. Ze gaat er nog niet mee sporten, maar dat komt later wel denken we (Marcel).
Tanden
Pelle heeft inmiddels 2 tanden. Uiteraard zijn dit de onderste twee aan de voorkant, zoals een beetje baby day doet.
Leuk voor Pelle, wat minder leuk voor ons. Want wat zijn die tanden vreselijk scherp! Hij pakt alles dat los en vast zit en heeft, voor je het weet, de krant of je beker afgepakt. Dus samen met die snelheid is die scherpte erg gevaarlijk. Je vinger moet je echt niet in de buurt van zijn lippen leggen.

In bad kan Pelle altijd heerlijk aan een washandje smikkelen. Zijn gezicht wassen is dus weer een hele uitdaging, want voor je het weet hebben zijn handen het te pakken en in zijn mond gestopt.
En Rosa.... je raadt het al, als zij ook in bad zit, ... wil zij ook het washandje in de mond.
Fietsen
Hier is Rosa weer lekker aan het fietsen met Eva en aan het steppen in de torteltuin.
Dat steppen gaat nog niet helemaal, maar vindt ze wel helemaal het einde.

Arrogant
Als Rosa vindt dat ze iets heel intelligents zegt of iets dat eigenlijk de papa's en de mama's horen te zeggen (dat is dan ook zo), gaat ze met haar handen in de zij staan en regelt ze alles en iedereen zoals zij vindt dat het moet. Op de foto zie je ongeveer zo'n houding. Het ziet er enigszins arrogant uit (en is het ook).

Overigens was dit het moment dat ze heel trots haar teennagels liet zien, die gelakt waren door Geraldine, precies ook zo zoals Geraldine ze net bij haarzelf had gedaan.

De katten
Weer even kort een berichtje over Jip. We dachten dat Pelle Jip ook wel even wilde aaien, maar ja, Pelle greep natuurlijk meteen zijn vacht helemaal vast met zijn knuisten. Jip hebben we die dag niet meer gezien....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten