woensdag 23 juni 2010

Ziektes en evenementen

Hallo allemaal,

Hier is weer een nieuw verhaal van ... Rosa en Pelle.
Veel leesplezier!

***********************************************Zilveruitjes
Eén van Rosa haar favoriete eten is een lekker appeltje. Die kan ze wel opvreten. Maar ze verbaast ons nog steeds wat ze zoal lekker en niet lekker vindt. So wie so is haar smaak wel wat veranderd ten opzichte van een jaartje terug. Toen at ze wel wat kool en zoen vond ze tomaatjes lekker... Maar nu vindt ze eigenlijk vooral witte pasta (vooruit met een beetje saus kan dan wel), fruit, fruit, fruit en zilveruitjes(?) lekker.
Pelle begint nu wel wat meer te eten. Hij blijkt yoghurt wel lekker te vinden en brood eten vindt hij voornamelijk leuk. Binnenkort zal hij wel echt er van eten...
Maar voor afgelopen week was Pelle vooral erg ziek. Hij heeft meer dan een week een par keer dagelijks moeten spugen en daarna had hij ook nog eens last van zijn oor en koorts. Voor dat laatste heeft hij zelfs een antibioticum geslikt.


Pelle stopt wel nog steeds alles in zijn mond, nadat hij het met grijpgrage handjes heeft gegrepen. Hij heeft een sterke hand met veel kracht. Pak het niet zomaar uit zijn handen (als je het al lukt), want hij wordt dan goed boos!

Op de foto zie je dat hij zelfs het speelkleed op wil eten.

Evenementen
We zijn lekker op weekend geweest in ... eh... vlakbij Nijmegen.
Het was erg gezellig. Wij hadden een klein huisje, de rest sliep in tenten. Natuurlijk werd ons huisje gebruikt als algemene keuken, maar dat maakte het juist erg gezellig. Veel mensen over de vloer :)
Ad en Marco waren Pelle even aan het opvoeden, mooie pet e flesje bier! Rosa bleef her weekend wel een beetje verlegen, maar had het wel erg naar haar zin. Er was eenschommel, skelters en een geweldige zandbak. Volgend jaar weer.

Een weekend later zijn we ook nog van de Super de Boer punten naar d Apenheul geweest, uiteraard met opa Kees en oma Sonia. Kees heeft weer mooie foto's gemaakt. De eerste van Pelle (bovenin) is er één van.Leuke foto's tussendoor
Ik maakte van Pelle net een foto vlak voordat hij wakker werd. Dat kun je mooi zien op de serie hieronder. Hij ging zelfs lachen dat hij mij zag, na zijn slaapje.

DROMEN
Rosa heeft haar eerste drrom verteld. Niet bewust, maar ze werd een keer wakker en zei toen meteen: "Mama heeft mijn ontbijtkoek afgepakt". Dat sloeg natuurlijk nergens op, dus het moet een droom geweest zijn, denken we. Rosa heeft hier een zadelhoes op haar kop. Ze kijkt er meteen al heel lief bij, als ee prinses. Soms is ze ook een prinses, als ze weer mooie kleren aan heeft. Dat heeft ze dan vooral aan haar mama te danken.


Lachen
Pelle kon na zijn ziekteperiode gelukkig weer snel lachen. Hij heeft nu ook wel een aanhankelijke periode, maar dat kunnen we hem natuurlijk niet kwalijk nemen. Het leuke van het lachen is dat hij zelf met lachen af en toe experimenteert. Hij herkende zelf ineens een eigen enthousiaste lach en deed dat toen een paar keer, omdat hij het zelf zo leuk vond blijkbaar.
Verder heeft Pelle inmiddels al opgerold en is hij deze week (de week van zijn 8e maand-dag) lekker bezig om rechtop te kunnen blijven zitten.

Jip wordt 14
Jip was ook nog eens jarig. We hebben het niet groots gevierd, maar dat mocht de pret niet drukken. Hij werd die dag even extra geknuffeld natuurlijk. Op de foto is hij aan het drinken uit de bak van de bak-drie-wieler-fiets van Rosa.Geen opmerkingen:

Een reactie posten