zaterdag 27 maart 2010

Vakantietje Texel en andere dingen

Hallo allemaal,


Pelle en Rosa zijn een weekje op Texel geweest. Dit en nog veel meer is weer te lezen op de blog van deze maand. Veel lees- en kijkplezier.


*********************************************************************




























Koekjes bakken

Rosa vindt het heel leuk om te helpen met koekjes bakken. Al was het alleen al omdat ze dan ook koekjes krijgt als het klaar is. Maar ze doet wel heel goed mee, zoals je op de foto kunt zien. Eigenlijk is de allergrootste reden om te helpen met koekjes bakken, de kitchen-aid! Nu al populair in de hele straat!



Hoog bezoek deel x+1
Nog jonger dan Pelle, maar zeker niet minder kwiek, is Rijk, de zoon van Chantal een oud-collega van Marcel. Rijk en Chantal kwamen even langs om de heren kennis met elkaar te laten maken. Je kan niet vroeg genoeg beginnen met netwerken toch? Rijk kon Pelle meteen even goed laten zien hoe je uit een flesje drinkt. Ervaringsdeskundige als Rijk was, dronk hij een hele volle fles helemaal leeg. Pelle keek zijn ogen uit. Die middag dronk hij meteen zijn record hoeveel uit een fles, maarliefst 150 cc! Daarna was het helaas weer afgelopen...


Nieuw zweeds bed
Niet van tante Doets, maar gewoon van de Ikea, is het nieuwe bed van Rosa. Ze mocht van ons een bed uit de Ikea kiezen (tussen 1 mogelijkheden welliswaar, maar toch) en dat is dit bed geworden (zie foto). De eerste keer viel ze alleen meteen uit bed, omdat ze niet gewend was onder een dekbedje te slapen. Ze bleek zo vele te bewegen zo zonder slaapzak, dat ze helemaal dwars en op de kop kwam te liggen en dat resulteerde in een duikvlucht op de grond....
Maar ze is erg blij met haar 'grote' bed!


Rechtop zitten.
Voordat we beginnen met het weekje Texel, hier nog even een leuke foto van Pelle op schoot bij Geraldine. Hij zit lekker rechtop en vindt dat geweldig. Nadeel is dat hij nu liggend sneller uitgekeken is.










TEXEL
Omdat we enerzijds een weekje weg wilden en anderzijds op kraamvisite konden gaan op Texel, hebben we dat mooi even lekker gecombineerd. Een weekje naar Landal was niet alleen relaxing, maar ook hebben we een week lang even alles vergeten wat we vergeten konden. Wat was het heerlijk. Eén dag regende het de hele dag, toen is Geraldine meteen met Rosa naar het zwembad gegaan. Aangezien we tijdens een hele rustige week zijn gegaan, was het zwembad helemaal voor hen alleen, dus Rosa vond het helemaal geweldig. Die week meteen maar een paar keer naar het zwembad gegaan. Op de foto gaan Rosa en Geraldine richting het zwembad dat aan de overkant lag.
De rest van de week was het heel mooi weer. Er was wel veel wind, maar dan moet je ook niet naar Texel gaan als je dat niet fijn vindt.
Het strand was misschien nog wel iets te winderig. Maar Rosa zat lekker achter de brede rug van Marcel.
We zijn op kraamvisite geweest bij Ole, de zoon van Hilde en Quinten. Ole was gelukkig weer aan de betere hand na een ziektebedje, zelfs even in het ziekenhuis. Op de foto was er een onderonsje tussen Pelle en Geraldine die samen zaten te ginnegappen.




Bij ons huisje liepen elke ochtend een groepje damesfazanten langs. Ook kwam er wel eens een mannetje langs, maar de groep dames waren het meest trouw elke ochtend. Daarom maar even een foto....






Pelle heeft voor deze vakantie speciaal een leuk speeltje van Geraldine gekregen. Het was een schot in de roos. Hij vond het een geweldig speeltje. Nog steeds trouwens. Hij zit hier op de foto lekker met het bedoelde mega-speeltje te spelen. Helemaal blij natuurlijk.









Eén
van de leukste activiteit was de "Belevenis" een beetje aan de zuidwest kant van Texel. Daar heeft Rosa brood gebakken, een kaarsje en papier en een zeepje gemaakt. Op de foto was de bakker die Rosa heel goed kon helpen. Een vriendelijke man die enthousiast zijn kunsten uitlegde. Grappig was ook dat we in die twee uur dat we daar waren de enige op het terrein waren, dus extra privé behandeling. Zo kwam de man die altijd een rondleiding in de bierbrouwerij doet speciaal naar ons toe lopen of hij nog een rondleiding moest doen. Helaas werd dat gewoon een beetje te veel voor Rosa. We hadden al zo veel gedaan die dag.
Rosa heeft op Texel ook een keer Pelle rustig gekregen en hem in slaap gekregen. Hij was er aan het huilen en Rosa ging hem even troosten (zie de foto). Hij werd meteen rustig en viel snel in slaap.

Verder hebben we nog brownies gebakken, in de duinen gelopen en van alles in het park zelf gedaan, zoals het glijbaantje, de springkussen en een keertje naar het restaurant geweest.
Ook het fietsje van Rosa mocht mee, dus daar hebben we ook veel gebruik van kunnen maken in dat rustige park.














Deze foto is van de laatste avond.... PANNENKOEKEN!




























De poes Jip
Jip de poes was helemaal door het dolle heen toen Geraldine thuis kwam na de boodschappen bij de HEMA. Ha, dacht hij, eindelijk weer eens zo'n heerlijke lichte, half-doorzichtige en grootformaat HEMA tas. Hij ging er dan ook lekker in zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten