zaterdag 23 januari 2010

Nieuwe jaar, Twintig Tien

Hallo allemaal,

Het is weer een nieuw jaar en dat vieren we altijd met vrienden uit onze studietijd. Ook Rosa heeft nu vuurwerk afgestoken (lees: een sterretje aangestoken)





Vriendinnen uut het Noorden
Pelle heeft natuurlijk nog niet veel vrienden. Hij gaat pas half maart naar het kinderdagverblijf en krijgt daardoor nog niet echt de gelegenheid om vriendjes te zien en te spreken. Rosa heeft inmiddels al een heleboel vriendinnen. Vooral van haar eigen leeftijd op het kinderdagverblijf. Hoewel ze het meest met de beide jongens Tom en Sascha schijnt te spelen, kent ze ook veel meisjes, zoals Eva, Saffa, Merel en Merel, Stella en Ella en de begeleidsters natuurlijk.


Maar tijdens het oud en nieuw weekend waren er grotere vriendinnen waar Rosa natuurlijk erg tegenop keek. Op de foto zie je haar kijken hoe Sterre en Marin aan het spelen zijn met de DS. Maar Rosa is ook niet meer de jongste. Hier zie je ook Lieke, die ook zeeeeeer binnenkort een broertje of zusje gaat krijgen. Dus langzaam aan hoort Rosa tot de 'middelste'.


Kerst

Met kerst zijn Rosa en Pelle natuurlijk elk jaar weer bij de beide opa en oma. Bij opa Jan en oma Graddie kon Rosa gezellig met Dolora spelen. Hoewel ze ook met Redlef heeft gespeeld kon ze dit keer met Dolora dit jaar meer dan andere keren gezellig samen spelen. Af en toe wilden ze natuurlijk hetzelfde speelgoed, maar oma Graddie had genoeg liggen om dat direct weer op te lossen. Ook hebben ze even naar ene kerstfilm gekeken. Ze keken hun ogen uit, zoals je ziet. Zelfs nalah de poes, die voor hen lag, werd niet opgevallen.

Bij opa Kees en oma Sonia waren tante Doets en oom John ook!! Dat was natuurlijk een feest, want die wonen in Stockholm. Rosa spreekt Doets veel door te telefoon. Ze wil haar graag even gedag zeggen als ze belt. Dus extra feest dat ze nu live aanwezig was. Zoals je wel op de foto's ziet, had Rosa veel lol met Doets.

De cadeau's waren wel erg spannend, maar leverde daarna natuurlijk veel plezier op.


Pelle
Maar waar blijft Pelle nou in dat verhaal? Nou hier komen dan de foto's van Pelle tijdens de kerst. Uiteraard hebben we een foto kunnen schieten van een trotse opa Kees en een blije Doets die samen naar Pelle kijken die hen ook lekker terug aan het kijken is. Doets liet Pelle nu wel liever even in de wipstoel, want toen ze hem daarvoor even op schoot had, heeft hij zijn eerste echte mega-doorlek-poepje gedaan. Dus eventjes geen Pelle meer bij Doets op schoot.

Ook Pelle vond het dus blijkbaar allemaal wat spannend. Hij had ook meteen een beetje verhoging. Maar dat ging gelukkig al snel weer weg. Nou nu maar even wat leuke foto's van Pelle.

























Dwangbuis
Wat natuurlijk niet echt een dwangbuis is (voordat er allemaal kinderbeschermingstelefoontjes komen), maar wel een beetje zo
lijkt, is de bakerdoek. Nou hadden we al best veel foto's gemaakt van Pelle, maar nog niet in zijn bakerdoek. Terwijl we er erg veel plezier van hebben dat hij zo in die doek slaapt. Dus daarom nog even een foto, hier met Geraldine.
Kort geleden zijn we er mee gestopt, want het is een beetje zielig als hij wil gaan draaoien en hij niet kan bewegen. Maar tot nu toe vond Pelle het echt zelf ook veel lekkerder.

Maar wat Geraldine nu nog wel veel gebruikt en zeker gaat gebruiken, is de draagdoek.
Rosa vindt het natuurlijk erg leuk om dit na te doen, zoals vele andere dingen die papa en mama doen. Op de foto heeft ze haar pop in de draagdoek.

Verfen, tekenen, schilderen, krijten... en weer doorknippen
Rosa begint natuurlijk inmiddels veel te tekenen enzo. Maar ook het knippen is inmiddels favoriet. Dus nu wil ze extra vaak tekenen, zodat ze het daarna weer kan doorknippen.







Samen spelen
'Vroeger' speelde Rosa graag op de kleed. Maar nu vindt het het weer leuk. Want samen spelen met Pelle is natuurlijk geweldig.




















Hoog bezoek, deel ... eh... 5?
Al weer een stuk ouder geworden, kwam Vera met haar oudere broertje Robin en haar ouders Brian en Pauline op bezoek om Pelle te bewonderen. Vera vond het wel even leuk om in de box te zitten. Robin vond al het speelgoed van Rosa heel leuk. Maar dan ook letterlijk AL het speelgoed, dus we hebben weer alles eens goed kunnen zien wat Rosa ook al weer allemaal heeft liggen overal.
Hier ook nog even Brian met Pelle.












In bad
Geraldine heeft een mooi stoeltje voor Pelle gekocht die we in bad kunnen zetten, zodat Pelle samen met Rosa in bad kan zitten. Tja, nu wil Rosa niet anders meer. Elke avond wil ze natuurlijk met Pelle samen in bad. We willen wel een beetje voorkomen dit altijd te doen, maar ja, als zo'n schat van een meid je lief aankijkt en vraagt of ze met haar broertje in bad mag... nou vooruit dan maar weer...













Jip
De rubriek 'poezen' is vanaf nu veranderd in 'Jip', aangezien Ling nu voorlopig bij oma Graddie blijft slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten