maandag 21 december 2009

Sint, sneeuw en ziekte

Hallo allemaal,Op het moment dat ik dit schrijf zit ik in de auto... echt waar, niet gelogen. Ik ben zojuist bij Ellen, Dolora en Redlef geweest om even met Rosa een beetje te spelen, muziek te maken en te lunchen. Geraldine is even met Pelle een ochtendje naar de stad gegaan. Met de bus, want er ligt bevroren sneeuw op de weg... glad dus. Na de lunch gaat Rosa natuurlijk altijd lekker slapen. Ik reed de straat van Ellen nog niet uit of ze viel al in slaap.

Bij aankomst in Utrecht zijn er twee mogelijkheden. Optie 1 is dan, zoals ik het altijd doe, Rosa wakker maken en proberen in haar bedje te leggen. Tot nu toe nog nooit succesvol. Ze gaat dan een beetje kletsen en niet meer slapen. Optie 2 is in de auto blijven.


Ik kies er nu dus voor om even gezellig met mijn WIFI laptop in de auto, voor het huis, in de sneeuw, met wat bewolking en zonder muziek, deze tekst in te typen. Gezellig, maar wel een beetje stil. Geeft niet, want op de radio zijn toch alleen maar kerstliedjes. Over twee dagen is het kerst namelijk. Zien we Dolora en de family weer. Ik hoop dat het dan meteen goed gaat tussen die twee, want nu moeten ze altijd even een uurtje aan elkaar wennen en als ze dan gezellig beginnen te spelen en te kletsen, moeten we weer weg. Oma was er ook, want Ellen gaat even lekker naar de kapper met Redlef. Oma past op dit moment dus op Dolora...


Maar genoeg gekletst. Hier is weer een nieuwe blog, veel lees- en kijkplezier...
o ja, We beginnen meteen met de mooiste foto die Geraldine dit jaar gemaakt heeft. Eigenlijk is deze een beetje bewogen met sneeuwballengooiende mensen (waaronder Marcel), maar omdat Rosa helemaal stil staat, is dit een geweldig kunstige foto geworden. Misschien moeten we maar eens meedoen met een fotowedstrijd voor dummies.Ook leuk om nog even te vertellen, dit is wel het moment dat Rosa voor het eerst echt bewust sneeuw ziet. Vorig jaar was ze daar nog wat te jong voor, dus dit moment telt echt. Ze wilde het ook voelen, maar dat deed ze heel voorzichtig en vond het grappig voelen. De volgende dag durfde ze natuurlijk wat meer, ook gesleet!!


Maar goed... veel plezier dus!


Vriendinnen Eva en Kate
Buurmeisjes Eva en Kate beginnen nu een beetje met Rosa te spelen. Dat is heel leuk om te zien en ze vinden het ook geweldig samen. Laatste keer kreeg Rosa gewoon drie knuffels van Eva. Ze hebben het veel over elkaar en kunnen het goed vinden samen. Ook Kate ziet Rosa veel, maar die is op dit moment nog wat meer van het doordouwen en gewoon doen wat bij haar opkomt. Rosa is wat voorzichtiger, dus kijkt meer naar Kate hoe ze iets doet, dan dat ze meteen meedoet.
Ziektes
Eigenlijk moet dit bovenaan staan, maar dat heeft dan meteen zo'n negatieve lading. Maar er is door Pelle en Rosa veel ziektes gezien de afgelopen maand. Rosa is eerst met koorts thuis gebleven en was totaal niet lekker en veel hoesten e.d. Toen dat over was, heeft ze een paar dagen overgegeven. Pelle is al een maand verkouden en is zelfs met zijn ouders naar de eerste hulp geweest op zondagavond. Eerst bij de huisartsenpost en daarna dus nog even naar het ziekenhuis ter controle. Blijkt dat hij een RS virusje heeft. Maar omdat hij wel drinkt, hoeft er verder geen actie ondernomen te worden en moet hij gewoon uitzieken. Inmiddels gaat het echt wel weer wat beter, maar zal het waarschijnlijk met kerst pas echt over zijn.


Oma's
Gelukkig zijn de oma's ook weer veel langs geweest. Marcel is twee keer in Sittard geweest en heeft Oma Graddie wat geholpen. Zeker met al die ziektes was dat voor Geraldine erg fijn. Ook oma Sonia was er een paar keer om wat bij te kunnen springen. Op de foto zie je dat oma Sonia zelfs al een flesje geeft aan Pelle. Dat is nog best bijzonder, want veel heeft ie nog niet gedronken uit een flesje. Maar dat komt vooral omdat hij zo lang verkouden was. Daarvoor dronk hij wel een paar keer redelijk goed uit het flesje. We zullen binnenkort weer een keer opnieuw moeten opbouwen om te oefenen.


Sinterklaas

Rosa vindt Sinterklaas best leuk. Vooral het schoenen zetten gaat haar erg goed af. Dat dan vervolgens de appel voor het paard de volgende ochtend weg is, is alleen erg jammer, maar dat zullen we dan ook voortaan met een wortel doen. Is minder erg als die weg is. Sinterklaas is langs geweest met kado's voor ons allemaal en voor Ronald ('Nald') en oma en opa.Jaloezie
Rosa doet het heel goed met Pelle. Af en toe is het nog even iets te veel en is ze toch wel jaloers. Zo wil ze niet alleen ook opgetild worden als Pelle ook wordt opgetild, maar ook drinken aan de borst en zelfs ook in de box zitten. En dan te bedenken dat ze vroeger nooit zo graag in de box wilde, nu vraagt ze er zowaar zelf om. Maar er is dan ook een heel leuk muziekje in de box met Mozart, Beethoven en nog een bekende componist (maar die weet ik even niet, ik zit nu ook in de auto, weet je nog? Zo niet, lees dan het stukje boven de sneeuwfoto (nogmaals).

Pelle
Nu het een stuk beter gaat met Pelle is hij de laatste twee dagen ook meteen stukje vrolijker. Hij lacht af en toe en kan ook lekker rustig op zijn wipstoeltje om zich gaan kijken. Vooral de kerstboom is op dit moment favoriet en zijn grootste vriend. Vandaag voor het eerst een beetje voortbewogen! Door een en weer te bewegen kwam hij een paar cm verderop in de box te liggen.

Bij elk slaapje bakeren we hem nu in. Daar heeft hij heel veel plezier van en wij misschien nog wel meer. Hij wordt daar een stuk rustiger door en niet alleen omdat hij zich gewoon niet meer kan bewegen, maar ook omdat hij het zichtbaar lekkerder vindt. Maar dat inbakeren zal binnenkort nu moeten stoppen. Want als hij zich echt gaat bewegen en om gaat draaien, mag hij natuurlijk niet ingebakerd liggen.
Jammerrrrr.
In de draagdoek bij Geraldine vindt hij, net als Rosa vroeger, ook heerlijk. Daarin voelt hij zich waarschijnlijk helemaal veilig.


De kerst komt er aan
Tja, met kerst heb je natuurlijk een boom staan. We hebben bij het milieupunt in Utrecht een leenkerstboom, maar die bevalt nu al niet meer. Hij viel de eerste dag al een beetje uit en als we er naar kijken komen er vanzelf naalden naar beneden. Aangezien Pelle graag naar de boom kijkt, vallen er dus continu naalden. Ach, maar het was wel even leuk om hem te planten met Rosa en hem op te tuigen.
Rosa vindt het natuurlijk heel leuk om naar de boom te kijken, net als Pelle. "Nie aankomen", aldus Rosa.

Sneeuw
Tja, en dan de sneeuw. Niemand is verrast dat ik zal zeggen dat het bij ons gesneeuwd heeft, want het heeft overal dikke pakken gesneeuwd. Zoals ik al in het begin meldde, is het de eerste keer dat Rosa sneeuw zag en ze vond het vooral heeeel koud. De eerste keer spelen had ze al na 5 minuten gezien. Huilend kwam ze binnen... 'koud'! Maar een uurtje later was het een stuk leuker. De wind was gaan liggen en de vriendinnen waren ook buiten. Rosa heeft geholpen met een sneeuwpop maken, gesleed en ze heeft zelfs Geraldine op de slee getrokken!! Leuk is te zien hoe de hele straat ineens uitgeleefd buiten rondloopt. Zelfs mama miauw heeft even geholpen om Rosa en Marcel sleetje te laten rijden. Ook zij heeft de slee de straat heen en weer getrokken.

Nald
De sneeuw heeft misschien negatieve zaken, zoals veel gladheid, files etc... maar wij zien vooral ook leuke zaken. De trein reed namelijk niet meer... "Wat zeg je nou?", zul je nu denken? Ja, wij vonden het leuk dat de trein het niet meer deed. We kregen namelijk daardoor onverwachts bezoek van Ronald en Cum. Zij waren in Maarn een stuk gaan wandelen en kwamen uit op een plekje in het bos van Doorn waar een restaurant was, daar waren ze de enige zonder ski's. Na dat plekje liepen ze weer terug naar station Maarn en zagen net de laatste nog rijdende trein wegrijden. Gelukkig wisten ze na verloop van tijd iemand met een auto aan te spreken die toevallig ook nog eens in de buurt van ons moest zijn. Voor Cum en Ronald een goede reden om maar meteen mee te gaan en bij ons aan te bellen. Gezellig, zo'n onverwachts bezoekje. Zeker met zo'n pak sneeuw, verwacht je dat niet direct. De meesten blijven binnen, maar Ronald en Cum komen gewoon langs! Rosa vond het erg gezellig dat Nald bleef slapen. Ze heeft nog twee dagen de tafel ook voor Nald gedekt...


Poesje-mauw-kommisgauw maken
Op de foto is Rosa aan het tekenen. Ze heeft al echt ogen en een mond getekend op een tekening met een gezichtje. De plek klopte totaal nog niet maar de inzet was zeer groot en met enige kunstige ogen zag je er zeker een mooi kunstwerk in. Maar of het nu kleien of schilderen is, Rosa is inmiddels overgestapt van een poes naar een poesje-mauw-kommisgauw maken. We weten nog niet goed het verschil, maar beide werken zijn altijd zeer geslaagd.

2 opmerkingen:

 1. Hoi Marcel en Geraldine,

  wat weer een leuk verhaal. Dat met het slapen in de auto is heel bekend: ook wij hebben op de camping in Frankrijk heel wat uurtjes in de auto doorgebracht. Lekker rustig met een krantje. Kan je de auto niet voor het huis zetten met knipperlichten aan? Vervelend dat ze allebei zo ziek waren. Tot gauw! Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha die lieve mensen
  Ik zit in alle rust hier in Australie de blog van jullie te lezen. Waar haal je toch de tijd vandaan Marcel om ook nog te bloggen met twee kleintjes?
  Wij hebben het altijd al zo druk met eentje. Maar nu niet. Nu alleen maar genieten van de vakantie!!
  Jammer dat de afspraak niet door kon gaan. Tot in april dan maar.
  Liefs van Shanti, Roger en Jade.

  BeantwoordenVerwijderen