dinsdag 27 oktober 2009

Kraamhulp Petra komt niet meer...


Hallo allemaal,

Een beetje een sombere titel voor deze mooie eerste week. Maar ja, wat wil je ook. Kraamverzorgster Petra was de hele week zo goed voor Geraldine en zo behulpzaam voor Marcel en zo lief voor Pelle en zo geweldig speels voor Rosa, dat we een beetje somber zijn dat we haar hebben moeten laten gaan. Maar ja, nu is een ander gezin weer blij met haar aanwezigheid.

Veel kijk- en leesplezier voor deze blog.

********************************************



Blije mama
Hoewel het afgelopen week natuurlijk allemaal erg vermoeiend was en nog veel tussenuurtjes geslapen moest worden, ziet geraldine er weer helemaal blij uit. Wel moest ze Rosa een beetje missen, want ze was zo druk met Pelle... maar dat komt wel weer.

Op de foto zie je Geraldine stralen! Pelle ligt lekker tegen haar aan. Voor Pelle het fijnste plekje van het moment!



Blije papa
Andersom gold het een beetje voor Marcel. Omdat Pelle zo goed werd verzorgd door Petra en anders wel door geraldine, dat Marcel vooral met Rosa bezig is geweest afgelopen week. Natuurlijk erg leuk, maar daardoor is hij een stuk minder met Pelle in de weer geweest. Maar Pelle mocht wel even op schoot bij Marcel om een beetje zelfde foto als 2 jaar geleden met Rosa te kunnen maken. Rosa had toen een wit truitje met een rood broekje. Pelle nu andersom :)


Blije Rosa
Rosa had een geweldig speelmaatje met Petra, maar misschien nog meer met Pelle. Hoewel dat natuurlijk niet zomaar 'zelf' mocht, heeft Rosa Pelle wel al een paar keer lekker geaait, gekust en op haar schoot gehad. Op de eerste foto zie je dat Rosa Pelle lekker op schoot heeft. Een leuke manier om 'zelf' haar broertje op schoot te hebben is op haar rug liggen en Pelle op zijn buik er bovenop.
Ook mocht Rosa veel helpen natuurlijk. Ze heeft heel goed geholpen met pannenkoeken bakken met de lunch, maar ook met Pelle in bad doen. Na het badje werd Pelle (al huilend natuurlijk) lekker afgedroogd en mocht Rosa helpen met een beetje olie insmeren... heerlijke baby olie, zacht voor de huid en soepel voor de kleren...

Rosa mocht zelfs even Pelle zijn sokken aan doen. Helemaal aankleden gaat nog wat te ver, maar de sokjes was natuurlijk al geweldig om te doen. Wat je op de foto niet ziet is dat het eigenlijk ook nog niet lukt, want zo'n ontzettend beweeglijk kindje is een stuk lastiger dan een flexibele pop...

















De familie
Tja, echt een heus gezinnetje op de foto. Heeft verder geen bijschrift nodig, we zien er allemaal zo gelukkig uit... Het enige wat nog een beetje mist is meneer 'Slaap'. Die mag wat ons betreft ook wel langer blijven...




Pelle
Maar de belangrijkste van ons allemaal is nu even Pelle! Veel slaap, pies en poep, maar hij drinkt ook harstikke goed. Pelle doet het gewoonweg geweldig! een aantal; dingen vallen al op in vergelijking met 2 jaar geleden bij Rosa. Pelle is bijvoorbeeld een stuk sterker dan Rosa. Hij is veel beweeglijker en hij kan zijn hoofdje al een beetje omhoog doen als we hem op zijn buikje leggen, Bij Rosa heeft dat echt een tijdje geduurd. Pelle is ook wat makkelijker in het drinken. Dat lijkt ook wat beter te gaan dan bij Rosa. Maar verder lijken ze natuurlijk heel veel op elkaar. We hoeven geen enquete meer te doen op wie Pelle het meeste lijkt. Dat is gewoon Rosa!








Rosa
Hieronder nog een tweetal foto's van Rosa die op de 20e 2 jaar en 2 maanden oud werd.























2 opmerkingen:

  1. Hele leuke foto's allemaal! Pelle is zo life, en het lijkt wel alsof Rosa elke keer weer een stuk is gegroeid. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie foto's! Bedankt voor het kaartje. Die slaap kunnen jullie over ene jaartje of 20 wel weer inhalen ;-)

    heel erg gefeliciteerd.

    Groetjes, Linda

    BeantwoordenVerwijderen