zondag 1 november 2009

De tweede week van Pelle

Hallo allemaal,

Pelle is vandaag 2 geworden... tja, twee weken dan wel te verstaan. Maar dat maken de foto's niet minder leuk! Hier weer wat foto's en verhalen van Pelle en Rosa.
Veel leesplezierOpa en oma
Natuurlijk zijn de beide opa's en oma's al twee keer geweest om te vieren dat Pelle er is en om hem zo mogelijk even een flinke knuffel te geven. Maar vooral is het leuk om hem te bewonderen en de enthousiasme van Rosa mee te maken. Oké, misschien ook een beetje om Marcel en Geraldine een beetje te helpen met wat klusjes die zijn blijven liggen, want het is me wat druk met zo'n actieve meid en hulpeloze jongeman.
Maar hoe dan ook, voor ons allen is dat dus leuk als de oma's en opa's komen. Op de foto is Rosa met opa en Marcel aan het dansen. Die andere foto is Pelle zich aan het showen aan oma Jansen.Een cadeau van de kraamhulp
Op de laatste dag dat de kraamhulp Petra er was heeft Rosa van haar een mooi prinsessen hoedje en staf gekregen. Petra had de laatste tijd alleen maar oudere broertjes van baby's waar ze hulp was, dus ze was heel blij eindelijk Rosa te ontmoeten. Die kon dan eindelijk eens dat cadeautje van haar krijgen.
Over cadeau's gesproken, Rosa speelt nu heel veel dat ze cadeau's maakt, geeft en weer open maakt. Ze krijgt er dan ook best wel wat. Maar gelukkig wordt ze (nog) niet hebberig. En Sinterklaas is er nog niet eens :)

Pelle in de draagdoek
Marcel gaat weer aan het werk, dus zal Geraldine wat inventief moeten worden hoe ze met twee kinderen toch alles een beetje kan blijven doen. Een draagdoek is daarbij erg handig. De draagdoek van Rosa is vorige keer helemaal uitgelubberd, dus heeft Geraldine een nieuwe gekocht. Op de foto laat ze deze al werkend zien. Je kunt zien dat het goed werkt. Hij wordt er alleen een beetje warm in, dus we kunnen hem niet te lang in laten zitten. Wel lekker natuurlijk, een beetje warm bij mama...

De tijd doden
Rosa moet straks wel een beetje de tijd doden als Pelle weer eens aan het huilen is en Geraldine aan het voeden is of hem een beetje aan het troosten is. Daarom is Rosa maar vast aan de krant begonnen. Ze kan ook best goe dvoorlezen. Als ze een stuk tekst ziet, leest ze het voor. Het klinkt niet helemaal hetzelfde als dat wat er staat en we kunnen het ook niet goed verstaan, maar toch vinden we het heel knap!Rosa Pelle aaien
Hoewel Rosa al heel goed kan helpen, zoals bijvoorbeeld wat zalf op de billetjes van Pelle smeren en sokjes (proberen) aan te doen, wil ze meestal ook meer dan dat. Bijvoorbeeld tillen, aan zijn arm trekken en knuffels bij (lees: op) hem neerleggen. Toch willen we dat liever niet, dus laten we het meestal bij aaien. Dat kan Rosa ook heel goed en vindt ze meestal ook voldoende.

Bij Marcel op schoot
Marcel met zijn kinderen op schoot. Pelle had krampjes, dus mocht ie even lekker met zijn buik op de schouders van Marcel. rosa wilde natuurlijk ook even... Gezellig!! Helaas jongens, maandag moet Marcel weer werken...

Hoog bezoek
Hoewel we vaker hoog bezoek krijgen, hier even een foto van Rosa die Babette op bezoek krijgt. Babette is de dochter van Hilda en Derk-Jan en die kwamen natuurlijk even bij Pelle kijken. Samen hebben Babette en Rosa even lekker gekleid en met de garage gespeeld.


1 opmerking:

  1. Dag lief gezinnetje! Fijn dat alles goed gaat. Het stukje over helpen door een oudere zus herken ik wel, wij hebben een schuif op de deur waar mijn jongste achter ligt te slapen, zodat er in een onbewaakt ogenblik niet `geholpen` gaat worden met de baby vast uit het bedje tillen etc. Groetjes, Margje.

    BeantwoordenVerwijderen