dinsdag 26 april 2011

Pelle Anderhalf

Hallo allemaal,


Pelle is nu 1,5 jaar. Mooi moment om dit te vieren met een mooie lente, wat zeg ik... een mooie zomer! Veel lees- en kijkplezier!


****************************************************************

Dansen
Pelle en Rosa houden allebei van dansen. We gaan af en toe lekker samen dansen en hebben veel lol.

Pelle doet gewoon alles na wat je doet. Iets wat er totaal niets mee te maken heeft: hij zegt ok alles na wat je zegt. Zo kan hij, als hij wil, eigenlijk ales al zeggen.... bealve het woord 'mama' op het juiste moment. Geraldine noemt hij vornamelijk 'papa', 'opa' of zelfs 'sarcel'. Rosa noemt hij al Osa en hij zoekt haar zelfs soms als hij niet weet waar zij is. Ook als Rosa uit bed gaat en hij is al op, gata hij juichen: "Osa!"


Maar mama zegt hij maar sporadisch.


Weekendje Texel

Quinten was jarig en dat vierde hij met een mooi weekend op Texel. Hij woont ook op Texel, dus die keuze was niet zo heel gek. Op zaterdagochtend heel vroeg vertrokken, met de boot naar het Rovershol, waar het feest al in volle gang was. Daar hebben we wat geluncht en de spullen naar het hotel gebracht. Daarna was het voor ons even tijd om maar meteen naar het strand te gaan. We kwamen daar natuurlijk ook de broer van Quinten tegen, zo'n klein eiland was het. Rosa mocht op de rug van Marcel en Pelle lekker bij mama.


Rosa hield het alleen niet lang vol. Ze wilde natuurlijk gewoon lekker door het zand banjeren en schelpen verzamelen. Pelle vond dat ook leuk, lekker met een schepje scheppen.

Hij vond het alleen ook leuk om naar de zee te lopen: "kijk!"

's avonds heerlijk gegeten met de groep én buiten, want wat een mooi weer wa het afgelopen maand! April wilde nu heel veel!

In het hotel lekker geslapen en de volgende dag nog door het bos gewandelden naar huis.Zoete Rosa

Rosa wil inmiddels alles Roze en prinsesjes hebben. Vleugeltjes zijn natuurlijk een mooie combinatie van de twee. Zie hier op de oto een mooie meid lekker aan het schrijven met rose vleugeltjes. Dat schrijven kan ze ook al goed. Je kunt het nog niet echt lezen, maar het zouden best letters kunnen zijn. Het zijn dat we de 27e tot 52e letters van het alfabet.Lezen

Over schrijven gesproken, lezen doen ze allebei erg graag. hier zitten we nog aan het ontbijt te wachten op mama die als laatste opstaat. Ze lezen allebei de krant. Toegegeven, dat doen ze niet vaak, want ze lezen liever gewoon boejes. Rosa kan dan zelfs verhaaltjes maken van og niet eerder gelezen boeken of alles dat maar van papier is.Leuke foto van de dames
Leuke foto van de heren.


Naar de soester duinen

Zo af en toe gaan we samen met Ronald naar de Soester duinen. Op de foto kun je zien dat het nog in het begin van d emand april was, het was toen wel mooi weer, maar nog erg koud. Zonderjas of fleece, was het nog niet te doen.

Eerst gaan we dan even in het zand spelen met een soort van picknick (lees: snoepen) en darna gaan we dan nog een ijsje halen. Hier waren we al dansend en zinged ijs aan het halen. Het was bijna op het ijs, want we waren zeker niet de enige die dat idee hadden.Op de kinderboerderij

Opa en oma gingen weer eens gezellig mee naar het park met de kinderboerderij. Pelle vond het iteraard geweldig bij de geiten. Totaal geen angst loopt hij gerust naar de beesten toe. Alleen één nadeel, ze waren wel bang voor de zelverzekerde tred van dat kleine mannetje. Dat was natuurlijk niet te vertrouwen voor die geiten.

Rosa is hier met de kinderen van een vriendin van Geraldine. Ze staan aledrie op een balk in het bos en nu was de bedoeling dat er ook een foto kwam dat ze alledrie tegelijk van de balk af sprongen.... de foto si nooit gemaakt.

Pelle de waaghals

"Pelle the conqueror" is een zweeds film over Pelle. Pelle voldoet al aardig aan dat beeld, een avonturier is het zeker! Hier loopt hij zonder problemen over een eng hangseltje waar hij stapjes moet zetten over een soort open brug.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten