woensdag 6 april 2011

Bloggen gebeurt te weinig

Hallo allemaal,


Hierbij eindelijk weer een blog van Rosa en Pelle om van de foto's, hun lekkere koppies en een paar korte verhalen te kunnen genieten.

Veel leesplezier.


*************************************************************************
Oppassen

Op woensdag past oma op bij ons, vaak samen met opa. Pelle vindt het heel gezellig als opa nog even blijft, want dan kan hij altijd lekker op schoot zitten... althans, inmiddels is hij veel te zelfstandig geworden en leest hij liever samen met opa de krant. Of hieronder op de foto een boekje. Het ritueel is heel simpel. Meestal gaat hij naar de boekenkast en daar trekt hij dan een heleboel boeken uit de kast (zie foto) en dan gaat hij daaruit heel doelbewust een boek kiezen. Wanneer het juiste boek is gekozen, loopt hij naar het slachtoffer (meestal pa of ma, maar bij oppassen is opa of oma ook wel goed) en gooit hij één been al op schoot, met zijn boek in zijn hand. Hij zegt dan 'Sjat', waar je met wat fantasie 'schoot' kan maken. Op de foto vindt hij het ook wel leuk om zelf gewoon even te lezen. Hij vindt nu vooral de boekjes leuk waar heel veel plaatjes en drukte op één pagina is en dan liefst met dieren.

Nald op bezoek

Rosa vond het al leuk, mar inmiddels gaat Pelle ook al mee keten als Nald op bezoek is. Hier een leuke foto van Rosa die na een bezoek van Nald altijd helemaal doodop is natuurlijk.

Rosa poseert met haar favoriete jurk


Zie foto.
Schoonmaken

Hoewel Pelle alles, alles, nee echt alles.... Echt!... ECHT alles nadoet. Kan hij nog niet goed schoonmaken zoals Roa dit hier op de foto doet. Maar hij pakt wel de stoffer en blik en schuift die dan over de vloer als zijnde helpen.

Ook kan hij al wat spulletjes op tafel zetten om te tafel dekken. Alleen dan haakt hij al snel af of gaat juist ineens weer opruimen. Dus helpen gaat wel aardig, maar is niet echt handig.


Het zou bijvoorbeeld pas echt handig zijn als hij wat zorgvuldiger was met het eten van zijn yoghurt. Hij begint op zich wel goed, maar na een paar happen gaat hij gewoon een beetje gek doen. Hij doet dat echt bewust, want hij kijkt daarbij stout, droog of juist lacherig. Voorbeelden van acties na de eerste paar happen:

* heel hard roeren

* de lepel omdraaien en met de achterkant verder eten

* met een vinger verder eten

* met twee vingers verder eten

* met tien vingers verder eten

* met tien vingers verder eten en dan de yoghurt op zijn vinger over de tafel smeren

* met de lepel hard petsen op het op de tafel gesmeerde

* het bakje omkiepen (oké pas 1 keer gebeurd)

* het bakje op zijn hoofd zetten (meerdere keren gebeurd)

* wel met zijn lepel verder eten

* de lepel aanbieden

* de lepel bovenhands door de kamer gooien (liefst met yoghurt er op)

* etc...Beleg

Nu we het toch over Pelle hebben, het brood eten doet hij nog steeds niet zo heel goed. Hij heeft liever het beleg van het brood. Waarom het hele broodje opeten, als je toch beleg hebt? Het ligt echt niet aan het brood. Hij heet gerust een half bolletje op dat hij van de bakker heeft gekregen, zonder beleg. Dus brood lust ie best, maar hij wijgert gewoon.

Doktertje spelen

Geraldine is weer naar de tandarts geweest en meteen gaat Rosa doktertje spelen. Dat is natuurlijk ook leuk. Alleen is Pelle natuurlijk het slachtoffer, of eigenlijk de patiënt.

Nog leuke andere foto's

Hoewel ik al weer twee maanden niets heb geschreven, blijft het moeilijk om de blog met mooie anecdotes te kunnen schrijven. Er gebeurt zo vreselijk veel en zo ontzettend leuke dingen en voorbeelden. Alleen... het is zo moeilijk het te onthouden. Ik beloof me elke keer het op te schrijven, maar vergeet het toch weer omdat het moment vaak net niet uitkomt.

Nou ja, dan maar een paar leuke foto's. Het oog wil ook wat.


Hopelijk lukt het komende maandag weer een blog te doen, en nu wel op tijd.Geen opmerkingen:

Een reactie posten