donderdag 21 oktober 2010

Pelle 1 jaar!

Hallo allemaal,


Die kerel van ons is al weer één jaar! Lees snel verder!


***********************************************Weekendje Putten
... maar voordat we het gaan heben over de verjaardag van Pelle en wat hij zoal al doet en niet kan laten, nu eerst het weekendje in Putten. We hebben de verjaardag gevierd van Graddie, de oma Jansen uut Soest.
Het was heel gezellig natuurlijk. Lekker gek doen met oma en opa en spelen met Dolora en Redlef. We hadden twee huisjes in Landal gehuurd en het was het hele weekend blauwe lucht! Dus we zijn veel buiten geweest, dat snap je. Speeltuintje, tafeltennis, Bolderkar, midgetgolf en een huifkartocht. Maar ook het zwembad was veel bezocht door de familie. Redlef, de neef van Pelle en Rosa zou bijna zijn B zwemdiploma halen, dus die wilde natuurlijk nog even oefenen.

En wat is Putten een geweldig dorp. We hebben ... eh... veel gezien. Vooral het restaurant was erg mooi.Er werd ook veel georganiseerd in dat park. Rosa heeft nog een schminck gehad. Het was wel even een beetje spannend, maar wel leuk. Ze vond het niet leuk om in bad te gaan, want dan zou haar schmick weer weg vallen.
Lezen


Dachten we dat Rosa gek was van boekjes (ze leest nog dagelijks voor), ook Pelle is nu verslaafd. Pelle krijpt nu al vaak naar de boekenkast en trekt de zooi er meteen uit en gaat lekker lezen.

Probleempje bij Pelle is alleen dat hij een stuk wilder en sterker is dan Rosa, waardoor de boekjes na 20 keer heen en weer bladeren, voor je het weet los van het boekje gescheurd zijn.
Humor
Pelle heeft al lekker door wanneer je een grapje maakt. Hij doet graag kiekeboe, maar ook kan hij geweldig lachen. Hij heeft een hele leuke giechel en kan heel mooi neplachen. Dan laat hij al zijn 7 tanden zien, van boven naar beneden en dan hoor je ... zij het heel zachtjes... de kaboutertjes horen het zeker... dan hoor je...en je ziet het... "hi hi".

De verjaardag
Pelle is jarig geweest. Wat een lol en gezelligheid. We hebben het niet heel groots gevierd, maar Jan was er en Ronald en opa Kees en oma Sonja. Een paar dagen later kwam de familie Jansen natuurlijk ook.

Rosa wilde natuurlijk meteen de cadeau's open maken en ging direct met het speelgoed spelen dat Pelle kreeg. Zelfs het loophondje vond Rosa weer leuk (maar dan voor de pop). Dat hondje was ook van Rosa, maar hadden we weer ingepakt voor Pelle om geld te bespa... eh... omdat Pelle dat vast heel leuk vond.Hier eet Pelle een stukje van de taart. Er zat één karsje op die hij niet zo makkelijk uit kon blazen. Maar Rosa hielp goed.

De taart was lekker zoals je hier ziet.Verjaardag op het kinderdagverblijf.

Zie foto. Alle kids t/m 1 jaar zaten lekker te knabbelen aan een soepstengel. Marcel vergat het eerst te vragen en heel voorzichtig vraagt hij of de leidsters ook een soepstengel lusten... Alsof ik het nooit zou vragen! Eindelijk mochten ze dan een keer zelf ook een soepstengel, na dagelijks 5 van die pakken er doorheen te zien gaan.


Staan
Rosa staat al een tijdje, maar nu begint Pelle ook. Hier op de foto zie je Rosa en Pelle bij het hekje boven de trap staan. Dit is een perfect hekje voor Pelle om zich op te trekken en dan te staan. Als hij daar staat, gaat hij ook heel stoer schreeuwen als een Tarzan!
Ook denk ik deze foto nog wel een keer te kunnen gebruiken voor een horrorfilm of thriller. Geef ze wat rooie oogjes en het ziet er best eng uit ;)

Fruit
Pelle is niet zo gek op fruit als Rosa dat is. Hoewel ook aardbeien er in gaan als koek, is de appel nog steeds de grootste favoriet. Rosa had laatst een half opgegeten appel en die nam ik mee naar de speeltuin. Daar had ze er wel weer zin in. Nadeel.... Pelle zag dat. Vanaf dat moment was hij natuurlijk erg boos. En zoals dat nu voor alles geldt, wilde Rosa natuurlijk niet delen. De oplossing: nbaar huis om voor Pelle ook een apel te halen. Rosa zorgt er tegenwoordig voor dat ze Pelle telkens net voor is met dingen. Als ze Pelle naar mama of papa ziet kruipen, rent ze snel om die te omhelsen, zodat Pelle niet meer kan... etc...I-J-S
Iets minder gezond, maar zeker net zo lekker, is een ijsje van Roberto. Helaas is het geen ijsjes weer inmiddels, maar de zomertijd was dan ook weer heerlijk. Vorige week zei Geraldine tegen Marcel:"Zullen we een Ie- Jéj- S-je halen?" En Rosa reageerde meteen met... "Ja lekker, IJS!" mmmmm, dan maar communiceren in het russisch.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten