zondag 26 september 2010

verjaren en lopen

Hallo allemaal,
Er is van alles gebeurd. Rosa is natuurlijk jarig geweest, maar ook de oma Graddie is jarig geweest en we zijn op Terschelling geweest voor het 40 jarig huwelijk van oma Sonia en Opa Kees.Veel leesplezier!




Terschelling
Hoewel maar een ruim weekendje, wat hebben we het leuk gehad op Terschelling. Voor Marcel het enige eiland waar hij nog niet geweest was en voor John en Pelle het eerste eiland in Nederland.

De boottocht viel wel een beetje tegen. De auto was helemaal ingebouwd, zodat Pelle niet zo maar weer terug in de auto kon met zijn autostoeltje. Uiteindelijk is het met veel gewurm gelukt. Rosa vond het wel leuk buiten, maar om je 2 uur te vermaken, dat houdt zelfs Rosa in die wind niet vol.


Pelle was zijn mutsje vergeten toen we even door de duinen gingen wandelen. Gelukkig had Geraldine nog een sjaal bij zich. Zo zie je maar weer, wat heb je nou aan een muts als je zo'n mooie sjaalover je hoofd kan hebben. Rosa mocht samen met opa en oma op de foto in de duinen.


Rosa had veel plezier met Doets en John op Terschelling. In de kelder van het appartementencomplex was een zwembad. Dat zwembad was lekker rustig, want er waren veel ouderen en weinig kinderen te bespeuren in het complex. Toch vond Rosa het grote bad nog een beetje eng. Pas de tweede dag en nadat Pelle lekker zat te dobberen in het grote bad, ging Rosa ook. Het was leuk en gezellig in het bad. Je rolt zo in de lift weer naar je appartementje...










Rosa kan heel goed dansen. Op de foto had ze allemaal mooie ringen om haar arm. Ook dat kan op Terschelling!
Altijd wat te doen.

Verder hebben we niet zo veel gedaan. Wel at in de duinen gewandeld en wat op het strand gelegen. En heerlijk gegeten...
Ook hebben we nog een trouwfilmpje van Opa Kees en Oma Sonia bekeken.







Hier fiets Rosa door de straten van Terschelling. Dit is nog vlakbij de boot. Het was zondag, dus het was extra rustig in het dorp. Rosa maakt daar mooi gebruik van en met haar fietsje





























Koekjes bakken
Rosa kan heel goed helpen met koken en tafel dekken. Hier zie je dat het koekjesbakken vooraf gaat aan het mixen van meel en zout. Rosa doet dat heel goed. We mochten een zogenaamd handig koekjes pistool lenen van Luuk, de papa van Amber, maar dat was niet zo'n succes. Dus toch maar gewoon met de hand vormpjes maken.







Staan
Pelle kan stiekem al een beetje staan. Hij kruipt nu al redelijk door de kamer. Hoewel nog met niet al te veel techniek, hij komt vooruit!
Op de foto weet hij al zelfs te staan én te zwaaien. T' ís toch wat dat snotjong. Want snot heeft hij ook veel!








Regen
Pelle heft hier zijn regenpakje aan. Tja, er is wel erg veel regen gevallen afgelopen maand. En dan is zelfs het kleine stukje naar het kinderdagverblijf een hele rit! Pelle, wen er maar vast aan, want je woont nu eenmaal in ons lekker natte kikkerlandje. Maar let op: dat kan ook sneeuw betekenen, en dat kan nog wel eens zeer welkom zijn.







Oma jarig
Bij oma hebben we taart gegeten en mocht Rosa de eendjes voeren. Rosa vindt dat heel leuk. Maar ze vond het ook wel weer erg spannend met al die onbekende mensen. Rosa heeft een smurfin cadeau gedaan aan oma Graddie en later kreeg oma Graddie een heel mooi groot schilderijfoto van de kleinkinderen.











1 opmerking:

  1. 0 reacties op zo'n mooi verhaal, dat kan natuurlijk niet. Wat heerlijk, die foto's van terschelling. Wij gaan volgende week weer eens naar schier! De kinderen zijn ook prachtig. Weer eens een prontowandelingetje? Groet, Margreet

    BeantwoordenVerwijderen