zondag 3 maart 2013

Jaaroverzicht 2012



Hallo allemaal,

Omdat we het afgelopen jaar nog meer leuke dingen hebben gedaan, zijn we er niet zo aan toe gekomen deze pagina actueel te houden. Daarom maar een leuk jaaroverzicht met foto's...
Let wel, ik raad je aan dit in stappen te doen. Het is nu wel een grote pagina geworden.

Veel leesplezier
***************************************************************

Mei 2012

Eerlijk gezegd weet ik niet meer goed wanneer dit nu exact was. Ik geloof met koninginnedag (die had je nog in 2012). De foto zegt genoeg. Springkussens hebben ze wel vaker gedaan. Vinden ze erg leuk. Wel lastig om een leuke foto te maken met hun beiden, terwijl er allemaal andere kinderen doorheen banjeren.


Bij de apenheul is het natuurlijk erg leuk met al die aapjes. Nog leuker is met de Iphone spelen terwijl je net een Fristi op heb.
Geen idee meer wat ze daar deden. Meestal willen ze proberen een foto te maken, maar soms ook gewoon even lekker spelen.
Tijdens de mei vakantie waren we in het huis van Opa Kees en Oma Sonia, terwijl zij zelf heerlijk aan het genieten waren in Italie. Wij konden dan genieten van de Apenheul, zie de foto hierboven. Maar waren ook voor het eerst van ons leven in Julianatoren. Want een drukte aan aparaten. Ook kwamen we daar nog Rob Houtgast met Monique en de jongens tegen. Rosa durfde zelfs in het schip dat zo schommelt!
Maar de Auto's waren nog het allerleukst.




Juni 2012
In juni was er een speciaal Thomas de trein weekend in het spoorwegmuseum. Daar wilden wij natuurlijk ook graag heen. Pelle moest maar gewoon mee, of hij het leuk vond of niet.
Rosa durfde zelfs in de Cabine van Thomas.




Rosa zie je hier vlak bij ons huis met haar eerste 'run' meedoen. Alle kleuters moesten 2 rondjes lopen. Ze had heel veel lol, maar vond het tweede rondje wel ene beetje zwaar. Toch heeft ze het helemaal gehaald. Dus nog een par jaar en dan kan ze met papa en opa Kees mee rennen.
Na afloop van de run, met Quinthe, Jan en Pelle in het badje. Want het was juist een hele warme dag tijdens die loop. Gelukkig zat ze nog niet in een hogere klas, die moesten nog veel meer rondjes lopen.

De tuin was nog maar net nieuw, dus konden we nu lekker van genieten.
Rosa en Pelle tijdens hun favoriete bezigheid... televisie kijken. Dit ziet er lekker zoet uit. Ze zijn lief voor elkaar, maar Pelle op schoot bij Rosa is ook weer niet dagelijkse kost.

Wat ik zo leuk aan deze foto vind is dat je zo goed kan zien dat  ze van die verschillende kleuren ogen hebben.











                                                                                   Juli 2012

De verjaardag van Geraldine werd gevierd. Rosa kreeg van oma ook nog een mooi badpak. Dat werd meteen op de foto geshowt. Uiteraard moest Jan ook op de familie foto staan. Het zou de strat niet wezen als meteen daarna nog anderen kwamen aansluiten. Hier dus Kira, Siem en Emmy van de Tak, naast Isabelle.

Voordat Dolora weg moest, terug naar Amersfoort. Wilde ze nog even samen met Pelle en Rosa in bad... gezellig

Frankrijk
Talking about het bad... Op vakantie in Frankrijk was een heerlij zwembad. De eerste dag durfde Rosa er nauwelijks in en moesten we haar continu vasthouden. Toen Pelle de hele tijd wilde springen ( 1-2-3-nuuuuuuuuuul en bij nul spring hij dan gewoon in het water en moesten wij hem maar zien op te vangen), ging Rosa natuurlijk meedoen. Maar aan het eind van de vakantie ging Rosa gewoon met haar eigen zwembandjes het water in. Ook in een leuk meertje in de buurt.





We zaten in een leuk en koel huisje met gezellige buren. Het was een soort Nederlands 'dorpje' (klinkt niet leuk, maar was best gezellig) dat was opgeknapt door een Nederlander. We hadden daar een van de beste huisjes, gezien het uitzicht. Erg leuk!








Hieronder waren we bij een dorp uit de oertijd met holbewoners dat nog tot ergens in de eerste wereldoorlog bewoond werd.






Vlakbij ons adres waar we de laatste twee dagen in een sta caravan in Noord Frankrijk zaten, scheen de grootste dierentuin van Europa te zijn. Daar hebben we dan ook zeker een dagje vertoeft. Met zowaar twee Pandaberen. En verder nog een paar favoriete dieren, zoals pinguïns en stokstaartjes. 







Augustus 2012

Na de vakantie zijn we natuurlijk ook nog ene keer bij Oma Graddie en opa Jan langs geweest en even van de tuin aldaar genoten. Daar zwom een verdwaalde zwaan. Die lijkt heel geïnteresseerd in ons, maar was meer aan het bedelen voor stukjes brood... nou oké dan... hier is wat brood.




Rosa en Amber zijn aan het oefenen voor bruidsmeisje. Mocht je dus twee bruidsmeisjes zoeken...


En hiernaast even een mooi staaltje Papa ratsjie...

Verjaardag van Rosa
Geraldine heeft voor de verjaardag van Rosa een heel speciale taart gemaakt. Handleiding: maak eerst een taartdeeg en na het bakken in plakjes snijden, zodat je er mee kunt knutselen. Meer info bij Geraldine.



Pelle speelt nog even een kort verhaaltje voor alle 9 meiden die bij Rosa op haar verjaardag waren. Het verhaal van Marcel duurde blijkbaar te kort.











Ook nog even bij Bep langs voor een snoepje tijdens de puzzeltocht







September 2012

De eerste zaterdag van september.... straatfeest! Nu met alle elfstedentocht activiteiten. Rechts zie je Pelle een autorace doen tegen Amber. Koekhappen bleek nog lastig. Is ook moeilijk als je ondertussen zo'n zin hebt in een koek!







Oktober 2012
Oktober is natuurlijk de maand dat Pelle 3 wordt. Meer daarover verderop.
Maar hier eerst een foto van Rosa die een heleboel knuffels les geeft. Na september heeft Rosa weer helemaal zin in juf spelen.
Ze leest hier voor en laat de plaatjes zien aan de stil-luisterende en netjes stil-zittende knuffels.


Pelle is 3 jaar en viert dat bij de Koepel. Hij krijgt een mooie muts op. Het is ook de gewoonte om dan met z'n allen muziek te maken. Pelle is er stil van...
En hier is dan de taart van Pelle.
Eigenlijk is de handleiding hetzelfde als bij de Prinsessentaart van Rosa, maar dan natuurlijk iets anders :)

Het leek van te voren onmogelijk, maar Geraldine heeft het toch voor elkaar gekregen.


Rechts is een feestje bij Quinthe. Quinthe wordt hier ook 5 en heeft een aantal vriendinnen uitgenodigd. Zie hier een leuk stel bij elkaar.



Hier zijn we bij het Spray weekend dat dit keer bij Jaklien en Daaf was. Mijn g*d wat was een geslaagd weekend. Het was een heerlijk groot huis, mooi weer, veel buiten geweest, lekkere koffie, gezellige mensen, en ga zo maar door. Hier is Marcel even met Pelle en Bo bij het paardje van de buren wezen kijken. En ook meteen wat gras gevoerd. Je kent het wel. Dan staat zo'n paard een beetje bedrukt te kijken naar gras waar hij, door het hek, net niet bij kan. En wij hebben hem geholpen door het te plukken en op ons hand te leggen.









November 2012

Lekker in het bos. Een beetje koud, maar een frisse lucht doet wonderen. Bijvoorbeeld dat als je thuiskomst ineens zo'n zin in een kop warme chocomel hebt.










11 november start de hele rits snoep, feest en cadeau periode. Eerst de Sint Maarten met de hele straat.

11 november is de dag... dahat mijn kaarsje, dahat mijn kaarsje ... etc...
... en dan naar de intocht van Sinterklaas in de oude gracht met de hele straat.




December 2012


Bij het huis van Sinterklaas

Samen pepernoten bakken
Met Nald op de bank, gezellig tv kijken


Aan de telefoon met Sinterklaas

Pelle vond Sinterklaas in het huis van hem een beetje spannend
Met Sinterklaas bellen...

Pelle kruipt in de zak van Sinterklaas


Een klein deel van de beesten op de trap als publiek
Met Linde, haar klasgenootje, optreden in het school kerststuk

  
Samen met Ole en Lieke geschminckt op de bank

Zoals we dat al jaren doen, zijn we natuurlijk weer in het Oliebollenhuisje (dat overigens bijna altijd een ander huisje is) het jaar wezen afsluiten.


Eindelijk weer eens een foto met z'n allen (fotograaf Marcel staat er helaas niet bij). Een groepsfoto was lang geleden. Hierbij eindigt het jaaroverzicht 2012. Ik ga mijn leven beteren en weer wat vaker bloggen, nu de blogspot het een stuk makkelijker heeft gemaakt met een nieuwe versie.
Dus tot snel... Tot januari 2013 (ergens in maart/april)

De oud-en-nieuwgroep

1 opmerking:

  1. Zo samengevat lijkt er sprake van een buitengewoon dynamisch jaar waarin, zoals Loesje ooit schreef, "het opruimen van de rommel van het feest spontaan leidde tot een nieuw feestje"... Hoogtepunt zijn wel de taarten zeg, wat knap! Groet, Arthur

    BeantwoordenVerwijderen